Istoric Compania Life Care 

Compania Life Care este compania numarul 1 din Romania in domeniul distributiei de produse BIO. Compania Life Care a fost fondata in 4 Iulie 2005 in Timisoara de catre fratii Danut si Cristian Onetiu. Inca de la inceput s-a vazut necesitatea aparatiei unei astfel de companii pe o piata in care produsele BIO lipseau aproape cu desavarsire.

Astfel anul 2005 este anul in care Compania Life Care devine prima companie din Romania cu acoperire nationala in domeniul distributiei de produse BIO. Inca de la inceput preocuparea conducerii companiei a fost aceea de a distribui numai produse de calitate ale unor renumite branduri sin Europa si SUA. Prin modul in care Compania Life Care isi desfasoara distribuirea produselor va propune sa traiti un stil de viata sanatos si sa incepi o afacere in domeniul Multi Level Marketing care sa va ofere independenta financiara.

In anul 2006  Compania Life Care incepe comercializarea in conditii de exclusivitate a unor game de produse apartinand celor mai mari si mai apreciati producatori de branduri BIO din lume. Dintre parteneriatele sale de durata amintim compania Logocos din Germania, numarul 1 mondial la categoria cosmetice BIO, cu subgamele Logona si Fitne (produse certificate BDIH) sau compania Alma Win, un lider european in productia de detergenti BIO (produse certificate ECOCERT). Tot atunci compania ofera primele recompense pentru implicarea activa in promovarea conceptului BIO: masini, excursii, etc.

In anul 2007 Life Care a initiat investitiile in cercetarea si crearea primelor branduri proprii, produse ale experientei marilor producatori internationali, adaptate la cerintele locale. Astfel au luat nastere patru branduri Life Care de succes: Kräuter - cosmetice terapeutice cu ingrediente controlate biologic; BIOhaus - detergenti ecologici; Life Impulse - suplimente alimentare organice; LifeGlam - accesorii moderne pentru corp si baie.

Anul 2008 a fost anul cu cele mai multe realizari din istoria Companiei Life Care. Compania Life Care a primit din partea presei nationale recunoasterea unanima ca fiind “numele BIO in Romania”, a inregistrat o cifra de afaceri de peste 10 milioane de EURO si s-a mutat intr-un sediu nou in Timisoara, dotat dupa standardele Uniunii Europene. Tot atunci Compania Life Care a desemnat primii ambasadori BIO, cei care timp de 6 luni vor fi imaginea catalogului Life Care si vor promova principiile Life Care: sanatate, frumusete, recompense materiale. Primii care accepta provocarea de promovare ai brandului BIO sunt creatorul de moda Catalin Botezatu si vedeta de televiziune Mihaela Radulescu.

In primavara anului 2009 compania Life Care a introdus pe piata din Romania primele parfumuri BIO, gama Acorelle, o premiera absoluta la nivel national. A urmat apoi dezvoltarea a doua noi branduri proprii: BIOstyle – ciorapi cu rol de tratament si Ganoderma Coffee for Life - cafea BIO cu ganoderma, un produs foarte solicitat pe piata din Romania. In a doua jumatate a anului Life Care inaugureaza un nou sediu (Strategy Headquarter) la Frankfurt - Germania in Kastor&Pollux Center, cea mai importanta cladire de birouri din orasul german. Anul 2009 sta sub semnul pasiunii si cresterii performantei in Compania Life Care. Tripla medaliata olimpica la gimnastica Simona Amanar-Tabara si omul de televiziune Virgil Iantu se alatura comunitatii BIO initiate de Life Care, sustinand toate actiunile sale si promovand imaginea acestei companii pe plan national. La sfarsitul anului 2009 compania incepe “cucerirea” pietelor vecine din Europa, prima piata abordata fiind Ungaria. De 4 ani compania isi pastreaza pozitia de lider pe piata BIO din Romania, avand o cota de piata constanta de aproximativ 75% si peste 45.000 de parteneri-clienti fideli afiliati. Portofoliul de produse cuprinde in prezent aproximativ 1000 de articole sanatoase pentru intreaga familie, portofoliul de produse incepe sa se largeasca odata cu fiecare nou catalog. Cresterile spectaculoase inregistrate de la an la an, atat in ceea ce priveste cifra de afaceri cat si numarul angajatilor, se datoreaza in primul rand calitatii exceptionale a produselor si serviciilor livrate, dar si apropierii fata de fiecare client in parte, compania investind de-a lungul timpului in nenumarate actiuni de promovare, educare si informare cu privire la importanta consumului de produse BIO pentru locuitorii din Romania.

In anul 2010 Compania Life Care a devenit Compania nr. 1 in Romania din punct de vedere al cresterii procentuale a cifrei de afaceri fata de anul 2009! Cu totii putem fi mandri de echipa cu peste   50.000 Parteneri ce a adus o cifra de afaceti de peste 48 milioane de lei. Trei noi diamanti s-au calificat si peste 7.000 Parteneri au avansat in nivel dee performanta. Bonusuri de peste 3,2 milioane de Euro au fost oferite Partenerilor Life Care. Mai mult de 30 de parteneri au petrecut o saptamana de neuitat in Grecia la Conferinta Internationala Gold Plus iar Diamantii sunt chiar in aceasta perioada in Miami pentru a se bucura de beneficiile vietii de diamant Life Care. Peste 1.000 Parteneri activeaza deja in Italia, Spania si Ungaria si au inceput dezvoltarea noastra in tarile din Uniunea Europeana.

Anul 2011 a fost unul de incercare atat pentru cei peste 60.000 de Parteneri, cat si pentru echipa Life Care. Intr-o perioada in care situatia economica din Romania era instabila si delicata, compania Life Care a reusit nu doar sa-si mentina cifra de afaceri, ci chiar sa inregistreze o crestere a cifrei de afaceri de 4% fata de anul 2010 ceea ce este o performanta notabila tinand cont ca in 2011 economia Romaniei a fost in scadere de la luna la luna. Mai mult, Compania Life Care a cunoscut o crestere a distributiei produselor si afacerii la nivel international, iar tari precum Ungaria, Spania sau Italia au adus noi parteneri si clienti, acestia bucurandu-se de produse de calitate, de servicii de curierat eficiente si de acces la informatii in limba solicitata, atat online, cat si la linii telefonice speciale. La sfarsitul anului 2011, intreaga comunitate Life Care a realizat ca pe tot parcursul acestui an a continuat sa se dezvolte, sa se autoeduce, sa se instruiasca si este pregatita sa treaca la urmatorul stadiu. In toti acesti aproape 7 ani, Life Care a invatat sa vorbeasca ”limbajul” BIO, i-a invatat pe toti cei care au ales sa traiasca sanatos aceasta limba a sanatatii si acum este gata pentru urmatoarea etapa a vietii din lumea noastra BIO.

Dupa 7 ani in care a crescut in fiecare zi mai sanatoasa, mai frumoasa si a invatat sa vorbeasca BIO, Compania Life Care trece in 2012 intr-o noua era BIO, una a sanatatii, prosperitatii si implinirii. Avem 7 BIO Ambasadori Life Care care promoveaza principiile Life Care: sanatate, frumusete, recompensa. Printre Ambasadorii BIO se  numara: Catalin Botezatu, Mihaela Radulescu, Stefan Banica Jr., Andra si Catalin Maruta, Florentina Opris si Octavian Bellu. Cresterile spectaculoase inregistrate de la an la an, atat in ceea ce priveste cifra de afaceri cat si numarul angajatilor, se datoreaza in primul rand calitatii exceptionale a produselor si serviciilor livrate, dar si apropierii fata de fiecare client sau partener in parte, Compania Life Care investind de-a lungul timpului in nenumarate actiuni de promovare, educare si informare cu privire la importanta consumului de produse BIO. Toate acestea au facut expansiunea peste hotare iminenta si in momentul de fata activeaza Parteneri Life Care in Ungaria si Italia. Life Care a inceput in 2012 o noua era, impreuna cu noul CEO Life Care, Romulus Sirbu, cu 16 ani de experienta in Direct Sales (Vanzari Directe). Omul potrivit la locul potrivit oferit de posibilitatea autoselectiei, o viziune care inspira, un scop ambitios si o echipa dedicata si hotarata sa transforme un vis frumos in realitate, au devenit elementele cheie ale succesului pentru noua lume oferita de Life Care impreuna cu noul CEO, Romulus Sirbu. Drumul nu a fost usor, insa drumul spre succes nu e niciodata usor, iar astazi Life Care este una din companiile europene lider în Industria de Vanzari Directe, orientata pe produse BIO, ce promoveaza intens stilul de viata activ, sanatos si prosper. Distribuind produse exclusive si de inalta calitate direct catre clienti printr-o retea de peste 60.000 de Parteneri independenti, Life Care ofera oricarei persoane o oportunitate unica pentru a dezvolta o afacere independenta extrem de recompensatorie in industria Vanzarilor Directe si a produselor BIO.